Monday, January 5, 2009

Buah-Buahan dan Sate Sabak Bernam

Kali ni simeple je. Kat tepi umah aku ade buah2 yg mungkin takde kat tepi umah korang. haha. Kpd yg penah pegi umah aku, tak tau la korang perasan yg pokok2 ni ade kat tepi umah aku.

Pertame, buah limau bali. pokok ni dari aku kecik lagi memang sentiase berbuah. takde musim buah ni rasenye. Sebabnye setiap kali aku balik mmg pokok ni berbuah. Kalau pandai pilih buah die, rasenye memang manis.

Kedua, buah duku. Pokok ni baru je tanam tapi dah berbuah. Bagus2. Malangnye buah die tak banyak. Aku konfom, aku balik ni mesti dah ade org petik buah die nih. Maaf ye, visual tak berape baik. Aku zoom untuk mendapatkan gamba2 nih.

Foto kat bawah ni plak, gamba sate yg abg ipar aku beli kat area Sabak Bernam. Kalau korang boleh bezakan, ade due jenis. Ade yg betul2 besar dan satu lagi yg saiz biase. Yg besar tu makan 5 cucuk dah kenyang dah.


3 Comments:

hajarr said...

la..
igt sate pon buah buahan di tepi rumah..
mmg xdelah kot tepi umah akk.

Muhamad Saipul bin Fakir said...

memangla sate bukan buah tepi umah saye...

tapi nnti kalau saye berjaye tanam sate sy bg benih kat akak ye

googler said...

dolce bag
dolce gabbana handbags
dolce gabbana bag
dolce gabbana handbag
balenciaga bag